Jean-Luc Dehaene - Europa

Bureau Europees Parlement

Europees Parlement

ASP 8F356

Wiertzstraat 60

1047 Brussel

Tel: 02 284 58 67

jldehaene@europarl.eu.int

In het Europees Parlement wordt Jean-Luc Dehaene bijgestaan door Marie-Claire Robijns en Tine Meyfroodt.

Vlaamse kost met Celie

Celie Dehaene brengt binnenkort een kookboek uit. Mijn maag gromt nu al enthousiast hongerig bij de gedachte alleen al. Mijn smaakpapillen kriebelen. Ik proef al, nog voor ik een letter gelezen heb, dat het goed wordt. Na Steve Stevaert en Koen Crucke en God en Klein Pierke en Gene en Felice en Piet en die ene van Thuis, en wie nog niet allemaal, kruipt nu ook de moederkloek met de pen in de potten. En dat is goed nieuws.

Ik heb Celie altijd wel gemogen. Ze zingt natuurlijk niet als een nachtegaal in een barok zangkoor van hoog niveau. Ze heeft ook nooit een designbril op de neus van haar premier getoverd. Als Jean-Luc al met een vers gestreken hemd, zonder sausvlekken, de deur uit kwam, was haar echtelijke taak al meer dan volbracht. Vlekken en problemen oplossen wanneer ze er zijn, dat is het motto altijd wel geweest daar in Vilvoorde. Ik vond het in al z'n eerlijkheid altijd wel charmant om te zien.

Het boek van Celie wordt volgens mij smakelijk dik met rijke Vlaamse kost. Geen franje of gember en citroengras gefruit in een jasje van huppeldepup. Een beetje het kookboek van de KVLV wordt het, maar dan met Celies eigen kloeke saus erover. Dikke kaassaus over de witloofrolletjes en een korstje kaas onder de grill. Groen over paling. Boerenworst bij de hutsepot. Of bij de rode kool. Dat soort dingen. Met een boerke toe van Jean-Luc en een knoopje extra open wanneer het goed is geweest. Het hapt ongetwijfeld lekker vertrouwd weg. Bijna zo lekker als af en toe heimwee naar oude politieke cultuur.

Sven Ornelis
Het Laatste Nieuws, pagina 4, 271 woorden
© 2005 Aurex n.v.

© 2006 Design & Development by 4xl.be

www.epp-eu.org www.epp-ed.org