Jean-Luc Dehaene - Europa

Bureau Europees Parlement

Europees Parlement

ASP 8F356

Wiertzstraat 60

1047 Brussel

Tel: 02 284 58 67

jldehaene@europarl.eu.int

In het Europees Parlement wordt Jean-Luc Dehaene bijgestaan door Marie-Claire Robijns en Tine Meyfroodt.

Celie Dehaene heeft kookboek klaar

BRUSSEL Vanaf maart mag Vlaanderen mee loeren en roeren in de kookpotten van Celie Dehaene. Dan verschijnt haar boek met de veelbelovende titel: Koken met Celie, verhalen en recepten uit de keuken van de familie Dehaene. Opmerkelijk: naast een kookboek is het ook een familieverhaal. «Jean-Luc heeft allerlei kleurrijke anekdotes geleverd», zegt Celie.

Voor de verkiezingen van 13 juni 2004 onthulde Celie al enkele favoriete recepten op de website van haar echtgenoot. «Het meest geconsulteerde item op mijn website is het recept van paling in 't groen van Celie, mijn lievelingsgerecht», merkte Europees kandidaat Jean-Luc toen op. Het idee voor de culinaire bestseller Koken met Celie was meteen geboren. In dat boek zullen we volgens de uitgever «alles lezen over leven, werken en eten in Vilvoorde, over de culinaire belevenissen tijdens buitenlandse reizen, over de Wetstraat 16, over vakantie houden aan de Belgische kust of op Sardinie en over feestvieren met de familie».

De volgende recepten zullen onder meer aan bod komen: barbecue-Dehaene, de spaghetti van oma, hazenrug met chocoladesaus, Vilvoordse paardenbiefstuk, Zeebrugse garnaalkroketten, en uiteraard: paling in 't groen. De groenten, vruchten en kruiden voor de bereiding zijn allemaal 'eigen kweek' uit de tuin van de Dehaenes.

Somers Steven
Het Laatste Nieuws, pagina 5, 201 woorden
© 2005 Aurex n.v.

© 2006 Design & Development by 4xl.be

www.epp-eu.org www.epp-ed.org