"Als tiener heb ik mijn vader niet veel gezien. Vaak gebeurde de noodzakelijke communicatie via ‘post-it’s’: wij schreven een vraag op een post-it en kleefden die aan de deur, ’s morgens hing er een antwoord naast. Als het belangrijk was of als we iets uitgespookt hadden dat niet door de beugel kon stond hij of ’s avonds laat of ’s morgens vroeg aan bed voor een kort maar krachtig gesprek. We wisten dan, letterlijk en figuurlijk, hoe laat het was."

Tom Dehaene

 
 
 

 

Actief terug

Jean-Luc Dehaene maatschappelijk actief

Ook een aantal belangrijke instellingen deden op Jean-Luc Dehaene beroep. Zo heeft hij Jacques Delors opgevolgd als voorzitter van de raad van bestuur van het Europa College. Ook de Koning Boudewijnstichting doet op hem beroep.

EUROPACOLLEGE (www.coleurop.be)
De oprichting van het Europacollege werd voorgesteld op het Haagse Congres in 1948. Professor Hendrik Brugmans werd de eerst Rector van het College of Europe (1950-1972), toen nog met één campus, in de mooie Brugse binnenstad. Naast de geldelijke bijdrage van de studenten wordt dit college mede gefinancierd door de EU, de Belgische en Poolse autoriteiten en, in mindere mate, een aantal andere Europese  
regeringen. Door de jaren heen heeft het Europacollege een enorme reputatie opgebouwd op het gebied van Europese studies. Dankzij haar veelkleurige studentenkorps is het nu dé uitgelezen plaats voor degene die Europa wil bestuderen, begrijpen en beleven.
Jean-Luc Dehaene is voorzitter van de raad van bestuur van het Europacollege sinds 2000 (onbezoldigd)

KONING BOUDEWIJNSTICHTING (www.kbs-frb.be)
De Koning Boudewijnstichting is een onafhankelijke stichting van openbaar nut die de levensomstandigheden van de bevolking wil helpen verbeteren. De stichting werd opgericht in 1976 naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de troonsbestijging van Koning Boudewijn. Jaarlijks spendeert de stichting 40 miljoen euro waarvan 84% naar projecten gaat.
Jean-Luc Dehaene is Beheerder en lid van het uitvoerend comité van de Kon. Boudewijnstichting sinds 2004


© 2006 Design & Development by 4xl.be

 

 

 

 

 

 

 

www.cdenv.be www.epp-ed.org